Extreme couponing in België (NL)

Hallo iedereen,

per uitzondering schrijf ik eens een blogpost in het Nederlands, omdat deze enkel van toepassing is op ons kleine Belgenlandje. Diegene die mij al volgen op Instagram weten dat ik best wel fan ben van het hele couponing gebeuren. Die interesse is ontstaan toen ik nog in Canada woonde; daar zag ik dagelijks het programma “extreme couponing” op tv (uit Amerika) en dan ben ik zelf kortingsbonnen beginnen afdrukken. Het leven in Vancouver was zo extreem duur maar daar was de waarde van de kortingsbonnen altijd extreem klein dat het eigenlijk niet zo veel verschil maakte. Maar nu, sinds iets meer dan een jaar, heb ik ontdekt dat er in België ook aan couponing wordt gedaan, YAY. Het was bijna een droom die uitkwam hihi! Eerst en vooral wil ik even meedelen dat er in couponing toch wel wat tijd kruipt MAAR het is echt de moeite waard. In dit artikel ga ik zo goed en gemakkelijk mogelijk proberen uitleggen wat je juist moet doen als je ook wil starten met het verzamelen en gebruiken van kortingsbonnen.

Wat is extreme couponing?

Extreme couponing is simpelweg het verzamelen, ruilen en gebruiken van meerdere kortingsbonnen tijdens je bezoek aan de supermarkt waarbij je zo veel mogelijk korting krijgt en zo je totaalbedrag zo klein mogelijk maakt. Ik hoor jullie dan al denken, ja maar, als ik in de supermarkt het huismerk koop i.p.v. de grotere merken dan kom ik toch goedkoper uit? Wel, als je het goed doet dan niet.

Waar vind ik kortingsbonnen?

Het eerste dat je moet weten is dat er verschillende soorten kortingsbonnen zijn nl:
E-coupons: afdrukbare kortingsbonnen van op het internet
Winkel gebonden kortingsbonnen / leveranciersbonnen met logo: deze bonnen vindt je in bepaalde supermarkten (meestal Carrefour en Delhaize) waarop duidelijk het logo van de winkel vermeld staat. Deze bonnen mag je enkel en alleen in die winkel gebruiken. Dus kortingsbonnen waar het logo van Carrefour opstaan mogen in geen enkele andere supermarkt gebruikt worden.
Leveranciersbonnen zonder logo: dit zijn bonnen die je in elke supermarkt mag gebruiken tenzij er op de achterkant bepaalde supermarktketens vermeld staan.
Bonnen voor een gratis product: op deze bonnen staat geen vaste waarde vermeld, alleen dat het gaat om een gratis artikel. Hierbij maakt het dus niet uit hoeveel het product kost in de winkel; gratis is gratis.
Bonuspunten bonnen: deze bonnen krijg je meestal via de post indien je een klantenkaart hebt van bv. Carrefour en Delhaize. Zij sturen minstens 1x per maand een boekje op met bonuspunten bonnen. Bij Carrefour werkt het zo: 500 bonuspunten op je kaart = een kortingsbon van -5 EURO te gebruiken in de supermarkt. Heb je bv. een puntenbon van 100 punten bij aankoop van een bepaalde tandpasta, dan krijg je 100
extra punten op je kaart. Bij Carrefour krijg je sowieso 1 punt per 2 EURO die je hebt uitgegeven.

Hieronder enkele voorbeelden van de verschillende soorten bonnen.

Zoals ik net al vermeld had vindt je over het algemeen kortingsbonnen online (ik deel zo dadelijk nog enkele websites) en in de supermarkten. Maar er zijn ook nog andere manieren om aan kortingsbonnen te geraken.

  1. In de zondagskrant
  2. In betaalde kranten zoals HLN, GVA,…
  3. In bepaalde magazines (vaak Libelle, Flair,…)
  4. Via nieuwsbrieven

Een belangrijk punt om e-coupons te bekomen is je inschrijven op bepaalde websites + jezelf aanmelden voor bepaalde nieuwsbrieven.
Dit zijn voor mij de belangrijkste websites voor kortingsbonnen:

  • Zin In Meer: enkele keren per jaar versturen zij (op basis van loting) een bonnenboekje met kortingen tot wel 100EUR (vooral huishoudelijke producten zoals Dash, Always, etc) + je vindt ook kortingsbonnen op de website
  • Promolife: op deze site vindt je leuke cashback acties + ze sturen je meerdere keren per jaar leuke kortingsbonnen via mail voor voedingsproducten
  • Pampers: zeg byebye tegen Pampers aan volle prijs. Je krijgt regelmatig kortingsbonnen toegestuurd via mail en post
  • MyShopi: op deze site kan je zien welke cashback* acties er aan de gang zijn
  • Shopmium: cashback site net zoals MyShopi

*cashback = vaak zijn er bij Carrefour (en ook andere supermarktketens) leuke cashback acties, gaande van een product 50% terugbetaald of volledig terugbetaald. Ikzelf heb hier nog niet aan deelgenomen omdat ik geen grote supermarkten bij mij in de buurt heb, maar op deze manier kan je wel super leuke koopjes doen.

Schrijf je in voor volgende nieuwsbrieven om af en toe via mail kortingsbonnen te verkrijgen ( vaak onderaan de pagina ):

Speciaal voor de mama’s (in spé)

Op deze site worden bijna dagelijks de beschikbare e-coupons vermeld + andere leuke kortingen.

Hoe en waar gebruik ik kortingsbonnen?

Ik zal eerst starten met waar je de kortingsbonnen kan gebruiken. Het antwoord is simpel, zo goed als in elke supermarkt MAAR in de meeste supermarkten nemen ze geen bonnen aan op promoties. En laat dat nu net de moment zijn waar je kortingbonnen het best gebruikt. But don’t worry, bij Colruyt mag je tot 5 dezelfde kortingsbonnen gebruiken bovenop de rode prijs en eventuele kortingen. Een voorbeeldje: je wilt 3 flessen shampoo aankopen aan 3 EUR per stuk = 9 EUR. Er is een korting aan de gang, nl -33.34% korting bij aankoop van 3 producten; wat wil zeggen dat je shampoos nog maar 6 EUR kosten voor de 3 stuks samen. MAAR last but not least, je hebt 3 kortingsbonnen van – 1 EUR per shampoo = je betaalt nog maar 1EUR per stuk. Zalig toch?! Bij Colruyt is het vaak zelfs zo dat wanneer je kortingsbon meer waard is dan het product, je gewoon geld terugkrijgt (als je meerdere producten koopt dan gaat dit gewoon mee van de rekening).

Een andere supermarkt waar het nuttig is om je kortingsbonnen te gebruiken is bij de Match/Smatch. Zij organiseren enkele keren per jaar een dubbele bonnen actie (van eind november tot eind december is het zover), waarbij de waarde van de bon verdubbeld wordt. Hierdoor kan je vaak enorme koopjes doen! Hier gelden volgende regels: max. 4 dezelfde bonnen van 1 product en in de meeste winkels nemen ze geen bonnen aan op promoties (er zijn winkels die uitzonderingen maken). Bij Match en Smatch wordt de waarde van Pampers bonnen en Zin In Meer bonnen niet verdubbeld.

Ik heb al vaker van mensen gehoord dat ze in Albert Heijn/Carrefour/Delhaize ook bonnen aannemen op promoties maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Hoe krijg je zo veel kortingsbonnen bij elkaar?

De truc is om alle kortingsbonnen die je vindt bij te houden in een mapje. Ook de bonnen die je zelf niet kan gebruiken.Waarom? Op Facebook bestaan er verschillende ruilgroepen (ikzelf ben lid van een vijftal groepen) waar je al je bonnen kan ruilen voor bonnen die je zelf kan gebruiken. De groepen waar ik in zit zijn: ‘Couponing België’ –> opgestart door Couponing Soof ( dankzij haar ben ik heel wat wijzer geworden toen ik zelf begonnen ben met couponing), ‘Extreme couponing/kortingsbonnen in België’, ‘Couponing Tips & Tricks’, ‘Coupondealers’ en ‘Kortingsbonnen en gratis artikelen’. In deze groepen vindt je ook enkele bestanden terug die je nog meer op weg kunnen helpen. Nog 1 belangrijke regel die bij het couponen niet overschreden mag worden is dat e-coupons NOOIT geruild of gekopieerd mogen worden. E-coupons kan je meestal maar 1x per e-mailadres afdrukken, daarom is het vaak gemakkelijk om je familieleden te vragen de bonnen voor jou ook af te drukken.

Ik denk dat ik nu toch de belangrijkste zaken heb opgenoemd en ik hoop dat ik jullie een beetje wegwijs heb gemaakt in heel het coupon gebeuren. Zoals je ziet kruipt er wel wat tijd in maar de resultaten zijn echt de moeite waard. Hieronder toon ik nog enkele van mijn recentste ‘buiten’.

Nog 1 kleine tip voor ik afsluit: de gemakkelijkste manier om al je bonnetjes bij te houden is om ze te ordenen in zo een ‘oldschool’ insteek fotoboekje. Je vindt ze vaak bij Action of ook online.

En, heb ik jullie kunnen overtuigen? Stel gerust vragen, ik help graag. Elke euro die je spaart is een euro gewonnen! Volg me gerust op Instagram ‘thatgirlnamedbibi’.

XOXO

3 thoughts on “Extreme couponing in België (NL)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s